Covid-19, Uncategorized, Αναπνευστική αποκατάσταση, βήχας, Βρογχικό άσθμα, Δύσπνοια, εμβολιασμός, κόσμος, μετάλλαξη Delta, Παιδιά, Πανδημία, Υγεία, ΧΑΠ

COVID-19 : Ο κόσμος με μια ματιά

Covid-19 : Ο κόσμος με μια  ματιά  

sdsadsad      Διαβάζοντας την ανασκόπηση διαφόρων άρθρων από τις συντακτικές ομάδες Univadis, Medscape, Coliquio και Mediquality συγκράτησα ως πιο ενδιαφέροντα τα παρακάτω:

Ηνωμένο Βασίλειο

   Τα κρούσματα με λοίμωξη COVID-19 έχουν αυξηθεί σε 42.500 περίπου την ημέρα, που αντιστοιχεί σε 427,6 ανά 100.000 πληθυσμού. Έχοντας όμως το 80% των πολιτών άνω των 12 ετών, πλήρως εμβολιασμένοι και το 27% να έχει λάβει την 3η δόση, ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί κατά 5,5% και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 9,5%.

Γαλλία

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 32.591 νέα κρούσματα, 83% περισσότερα από την προηγουμένη εβδομάδα, οι δε εισαγωγές στην ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 37%, αναγκάζοντας τον υπουργό Υγείας  Olivier Véran  να ανακοινώσει νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, όπως  η χρήση μάσκας να είναι και πάλι υποχρεωτική σε εγκαταστάσεις ανοιχτές στο κοινό και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, η ισχύς του μοριακού τεστ PCR να ισχύει για  24 ώρες αντί για 72 ώρες και  η αναμνηστική δόση συνιστάται πλέον σε συντομότερο χρόνο, στους 5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Βέλγιο

Επαναφέρει την υποχρεωτική εργασία από το σπίτι, τουλάχιστον για 4 ημέρες τη εβδομάδα και επιβάλλει την χρήση της μάσκας και πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε όλους τους χώρους και τις εκδηλώσεις.

Γερμανία

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ξεπεράστηκε το όριο των 400 (404,5) κρουσμάτων ανά 100.000 πολίτες, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 106 ανά 100.000.

Λόγω του ταχέως αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων, έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα από αυτήν την εβδομάδα όπως π.χ. οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι σε ιατρεία αλλά και σε κάθε ιατρική μονάδα θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά σε Rapid test, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι ή αν έχουν νοσήσει.

Ελβετία

Με μόνο το 65% του πληθυσμού να έχει εμβολιασθεί πλήρως, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 8.585 νέα κρούσματα μέσα σε μια ημέρα, με 103 να εισάγονται στην ΜΕΘ και 17 να πεθαίνουν.

Αυστρία

Έχοντας το 75% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο, το Lockdown για τους μη εμβολιασμένους, αρχίζει να αποδίδει αφού την Τρίτη 23 Νοεμβρίου διαπιστώθηκε πτωτική τάση από τα 1.115/επτά ημέρες νέα κρούσματα στα 1.084/ επτά ημέρες.

Ιταλία

Η Κυβέρνηση αποφάσισε, τα μη εμβολιασμένα άτομα να μην έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια.

Επιπλέον όλοι οι Ιταλοί άνω των 40 ετών μπορούν να εμβολιασθούν με την τρίτη δόση σε πέντε και όχι σε έξι μήνες μετά από την δεύτερη δόση.

ΗΠΑ

Παρότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 11% των παιδιών ηλικίας 5 ετών έχει κάνει την πρώτη δόση, η χώρα εισέρχεται στο πέμπτο κύμα, καταγράφοντας αύξηση του αριθμού κρουσμάτων και νοσηλειών.

Βραζιλία

Ενώ το 61% (πάνω από 129 εκατομμύρια άνθρωποι)των πολιτών έχει εμβολιασθεί πλήρως και το 74% (158 εκατομμύρια άνθρωποι)έχει λαβει την πρώτη δόση, μόνον 294.031 πολίτες έχουν προσέλθει για την Τρίτη δόση.

Αφρική

Έχοντας μόνο 6,5% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο και το 9,5% να έχει λάβει την πρώτη δόση, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 8.690.000  μολύνσεις και 222.000 θανάτους.

Αυστραλία/Ν. Ζηλανδία

Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων, για φοιτητές και ορισμένους αλλοδαπούς κατόχους βίζας από την 1η Δεκεμβρίου, ενώ η Ν. Ζηλανδία για πλήρως εμβολιασμένους από τις 30 Απριλίου 2022.

Επειδή η Ιατρική επιστήμη δεν είναι στάσιμη, πολλές από τις παραπάνω πληροφορίες ενδέχεται να μεταβληθούν ή να τροποποιηθούν. Επίσης ενδέχεται να αντικρούονται από τοπικές ή παγκόσμιες αρχές υγείας.

Οι συντακτικές ομάδες Univadis, Medscape, Coliquio, & Mediquality

Αποποίηση ευθυνών 

© 2020 Univadis International, Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *